Afrikaanse Tailed Gecko (Hemitheconyx caudicinctus)

Afrikaanse dikstaartgekko (Hemitheconyx caudicinctus) is een hagedis die behoort tot de familie Gekkonidae en woont in West-Afrika, van Senegal tot Kameroen. Het komt voor in semi-aride gebieden, op plaatsen met een groot aantal schuilplaatsen. Overdag verstopt onder de rotsen, in spleten en schuilplaatsen. Beweegt openlijk tijdens de nacht.

Bebaarde Agama thuis

Een bebaarde agama of een bebaarde hagedis (Pogona vitticeps) komt oorspronkelijk uit Australië, dat nu vrij toegankelijk is, omdat het zonder problemen in gevangenschap wordt gekweekt. Het is goed geschikt voor zowel beginners als ervaren reptielenliefhebbers. Vanwege zijn zelfgenoegzaamheid en kleine formaat (40-50 cm), onderhoudsgemak, is het de laatste jaren erg populair geworden.

Collared leguaan - snel en roofzuchtig

Een collared leguaan (Crotaphytus collaris) leeft in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waar hij in zeer verschillende omstandigheden leeft, van groene weiden tot dorre woestijnen. De grootte van de collared leguaan is maximaal 35 cm en de levensverwachting is 4-8 jaar. Inhoud Als legale leguanen zo groot worden als monitorhagedissen, is het zeer waarschijnlijk dat ze ze zullen verdringen.

Centraal-Aziatische schildpad: verzorging en onderhoud thuis

De Centraal-Aziatische schildpad (Latijnse Testudo horsfieldii) of de steppe is een kleine en populaire binnenlandse landschildpad. Het is interessant dat het in Engelstalige landen wordt genoemd - Russische schildpad. Door het kleine formaat kun je de Centraal-Aziatische schildpad zelfs in het appartement houden, bovendien is hij behoorlijk actief als voor een ontspannen dier.

Australische wateragama

De Australische Water Agama (Physignathus lesueurii) is een hagedis uit de Agamidae-familie van het geslacht Agamidae. Hij leeft in het oosten van Australië van Lake Victoria tot Queensland. Een kleine populatie komt ook voor in het zuiden van Australië. Leven in de natuur Zoals de naam al aangeeft, wordt het water agama in waterlichamen gehouden en is het een semi-aquatische soort.

Jemenitische kameleon (Chamaeleo calyptratus)

Jemenitische kameleon (Chamaeleo calyptratus) is een vrij grote, complexe kameleon. Maar tegelijkertijd is het interessant en ongebruikelijk, hoewel het gebruikelijke woord nauwelijks geschikt is voor een van de kameleons. Jemenitische kameleons worden regelmatig in gevangenschap gefokt, waardoor ze vrij vaak voorkomen, omdat ze zich beter aanpassen en langer leven dan die in de natuur gevangen zijn.

De schoonheid van het vuur skink

De vurige skink Fernandi is een vrij grote hagedis (grootte tot 37 cm), populair vanwege zijn felle kleur. Ze zijn behoorlijk tam en dragen rustig wanneer ze worden opgepakt. Inwoners van Afrika, vuur skinks graag graven in en verbergen onder de wortels. De meeste skinks worden geïmporteerd uit de natuur, maar geleidelijk wordt het populair en verschijnen individuen in de natuur.

Felsuma Madagascar of Daytime Gecko

Felsuma Madagascar magnifieke (Phelsuma grandis) of Felsuma grandis is erg populair bij liefhebbers van exotisch. Houd van haar vanwege de heldere en contrasterende kleur, evenals ideale maten voor thuisterrarium. Bovendien introduceren fokkers nieuwe, nog helderdere vormen van felsum. Leven in de natuur Zoals je misschien wel denkt, leven gekko's overdag op het eiland Madagascar, evenals op nabijgelegen eilanden.

Waterhagedis - Helm-Basilisk

Helmeted basilisk (Basiliscus plumifrons) is een van de meest ongewone hagedissen die in gevangenschap kunnen worden gehouden. Helder groen van kleur, met een grote kuif en ongewoon gedrag, lijkt het op een miniatuur dinosaurus. Maar tegelijkertijd is een vrij ruim terrarium nodig voor de helmdragende basilisk, en het is nerveus en volledig onbehandeld.

Groot en pretentieloos - groene leguaan

Groene leguaan of gemeenschappelijke leguaan (lat. Leguaanleguaan) is een grote hagedis van de leguaanfamilie, voedend met vegetatie en leidend een boomlevensstijl. Ondanks hun grootte bevatten hagedissenliefhebbers thuis vaak een groene leguaan. Wonen in de natuur De gewone leguaan leeft in tropisch en subtropisch Noord- en Zuid-Amerika.

Blauwe taal skink of gemeenschappelijke gigantische hagedis

Blauwtong skink (Latin Tiliqua scincoides) of een gewone gigantische hagedis, een van de ondersoorten, maar alle hieronder beschreven dingen zijn geschikt voor alle andere soorten skinks, inclusief gigantische (Latin Tiliqua gigas). Skinks in de blauwe taal zijn ideaal voor beginners, omdat ze een zee van charme en een interessante uitstraling hebben, maar ze zullen ook geïnteresseerd zijn in geavanceerde skinks, het is geen gemakkelijke taak om skinks te fokken, en sommige ondersoorten zijn ook uiterst zeldzaam.

Noord-Amerikaanse Anolis met rode hals

Caroline anolis (lat.Anolis carolinensis) of Noord-Amerikaanse roodhalsanolis is de meest voorkomende in gevangenschap levende soort uit de hele anolis-familie. Een felgroene kleur, met een luxe keelzak, een actieve liefhebber van klimmen en een accurate en snelle jager. Caroline-anolen zijn slim, houden ervan wanneer ze ze met hun handen voeren en zullen een geweldige hagedis voor beginners worden.

Lacy Lizard (Chlamydosaurus kingii)

De Australische hagedis (Lat. Chlamydosaurus kingii) behoort tot de familie Agamidae en is zelfs bekend bij mensen die weinig belangstelling hebben voor hagedissen. Wat dan? Het lijkt op een draak en wordt zeker onthouden, zelfs door willekeurige mensen. In de traanhagedis (heb je de karakteristieke naam opgemerkt?), Bevindt zich een huidplooi met bloedvaten op het hoofd.

Drie-gehoornde Jackson Chameleon

Kameleon van Jackson of kameleon met drie hoorns (Latin Trioceros jacksonii) is nog steeds vrij zeldzaam. Maar het is vrij helder en ongebruikelijk, zodat die populariteit zal komen. Leven in de natuur Drie soorten van deze gehoornde kameleons leven in Afrika: Jackson's kameleon Chamaeleo jacksonii jacksonii, ongeveer 30 cm groot, leeft in Kenia, nabij Nairobi.

Ciliaire gekko bananoe (Rhacodactylus ciliatus)

Ciliaire gecko-bananoe (Latijns-Rhacodactylus ciliatus) werd als een zeldzame soort beschouwd, maar wordt nu vrij actief in gevangenschap gekweekt, althans in de westerse landen. Hij komt uit Nieuw-Caledonië (een groep eilanden tussen Fiji en Australië). De gekko bananeneter is goed geschikt voor beginners, omdat het pretentieloos en interessant in gedrag is.

Efa slang. Beschrijving, kenmerken, soorten, habitat en levensstijl van efa

Beschrijving en functies Deze slang uit de adderfamilie verschilt niet in grote maten. De lengte van haar lichaam is meestal niet groter dan 90 cm, maar deze vertegenwoordiger van de reptielenwereld wordt door serpentologen voor een speciale noot genomen vanwege haar extreme gevaar. Gelukkig worden dergelijke giftige wezens alleen in woestijngebieden gevonden en proberen ze om geen enkele reden een persoon aan te vallen.

Marsh schildpad. Beschrijving, kenmerken, soorten, levensstijl en habitat van het reptiel

Onder de overgebleven reptielen staan ​​schildpadden uit elkaar. Geen van de genoemde reptielenklassen heeft zo'n interessant ontwerp meer - een harde schaal en een lichaam is ingesloten. Waarom de natuur hiermee is gekomen, kunnen we aannemen. Ze leven uit de oudheid, de fossiele overblijfselen van schildpadden kunnen worden teruggevoerd in de geschiedenis tot ongeveer 220 miljoen jaar.