Malariamug - venter van een dodelijke ziekte

Wetenschappers geloven dat muggen in het Krijt leefden, terwijl ze over het hele land werden verspreid, behalve Antarctica.

Er zijn ongeveer 3000 soorten muggen, die zijn verdeeld in 39 geslachten. Binnen de familie worden niet-malariamuggen, malariamuggen en toxorhynchieten, die behoren tot de necro-zuigende insecten, geïsoleerd.

Deze kleine insecten kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn, een malariamug is bijvoorbeeld een drager van eencellige parasieten die malariaplasmodia worden genoemd.

Malaria is een van de meest voorkomende ziekten, elk jaar sterven er ongeveer een miljoen mensen aan.

Habitat met malariamuggen

Malaria-mug (Anopheles).

Malariamuggen leven, net als andere muggen, op bijna alle continenten, met uitzondering van Antarctica, ze zijn niet in het verre noorden. Het meest noordelijke punt van het bereik van malariamuggen is het zuiden van Karelië.

Voor het grootste deel treft malaria de tropen in Afrika, Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Azië, evenals eilanden in de buurt van de evenaar.

Malariamug drinkt bloed.

In ons land worden malariamuggen aangetroffen in West-Siberië en het Europese deel van Rusland. In Oost-Siberië zijn ze afwezig vanwege het te strenge klimaat, omdat malariamuggen geen ijzige winters kunnen verdragen.
Malariamuggen hebben water nodig om te leven, want vrouwtjes leggen eieren in vijvers en muggenlarven ontwikkelen zich op dezelfde plaats.

Het uiterlijk van de malariamug en het verschil met de gebruikelijke mug

Vrouwtjes van een malariamug leven langer dan mannen.

Qua uiterlijk lijken deze bloedzuigende insecten erg op elkaar, maar er zijn enkele tekenen waarmee je een malariamug van een gewone mug kunt onderscheiden:

  • Donkere vlekken zijn aanwezig op de vleugels van malariamuggen en de meeste andere soorten muggen hebben dergelijke vlekken niet;
  • In malariamuggen zijn de ledematen langer, vooral de achterpoten;
  • Wanneer de malariamug zit, heft deze de achterkant van zijn lichaam sterk op, terwijl in een gewone mug het lichaam bijna evenwijdig is aan het oppervlak waarop het zit;
  • In malariamuggen zijn de verbonden tentakels op het hoofd ongeveer even groot als de proboscis, en in gewone muggen zijn ze niet meer dan ¼ van de lengte van de proboscis;
  • Bovendien is de eigenaardigheid van malariamuggen hun "dans" - voordat ze op de huid van het slachtoffer gaan zitten, lijken ze in de lucht te dansen.

Zijn alle malariamuggen gevaarlijk?

Het gevaar van een malariamug is dat deze een dodelijke ziekte kan infecteren.

Wanneer jonge muggen worden geboren, beginnen ze te zwermen en paren. Mannelijke malariamuggen, evenals gewone muggen, zijn vegetariërs, dat wil zeggen, ze drinken geen bloed, maar eten alleen plantensap en nectar. En na de bevruchting hebben de vrouwtjes eiwit nodig zodat de eieren zich goed ontwikkelen, dus het instinct van bloedzuigen ontwaakt erin.

Luister naar de stem van de malariamug

//animalreader.ru/wp-content/uploads/2015/04/8a410b_mosquito_buzzing_sound_effect.mp3 //animalreader.ru/wp-content/uploads/2015/04/MOSQUIT1.mp3

Een hongerige vrouwelijke malariamug heeft een zeer sterk reukvermogen; hij kan een warmbloedig wezen, inclusief mensen, detecteren op een afstand van ongeveer 3 kilometer. In één hap kan ze meer bloed drinken dan ze weegt. Nadat het vrouwtje dronken is, beginnen zich 150-200 eieren in haar lichaam te ontwikkelen. Vrouwtjes leggen eieren in een vijver.

Plasmodium falciparum is een micro-organisme dat malaria veroorzaakt.

Wanneer het vrouwtje een koppeling maakt, heeft ze twee dagen geen bloed nodig en eet ze de sappen van planten, daarna paren ze weer en gaat ze op zoek naar een nieuwe portie bloed om nog een koppeling te maken.

De levensverwachting van vrouwen is ongeveer 2 maanden, en mannen leven slechts een paar dagen.

Een malariamug is alleen gevaarlijk voor een persoon wanneer hij vóór een beet bloed dronk van een persoon die besmet was met malaria. In dit geval wordt de mug een drager van malaria en in zijn speeksel bevindt zich een enorme hoeveelheid plasmodium. Als het vrouwtje is geïnfecteerd met malaria, zal ze gezonde nakomelingen geven, omdat deze ziekte niet op de nakomelingen wordt overgedragen.

//www.youtube.com/watch?v=RL9ziru5GKU

Bekijk de video: Genetic Engineering Will Change Everything Forever CRISPR (Januari- 2020).

Laat Een Reactie Achter